Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2019 12:11 - Крал Джеймс и небесната твърд
Автор: bachovalue Категория: Лични дневници   
Прочетен: 445 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.01.2019 21:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В превода на Библията по поръчка на Крал Джейм от 1611 година е допусната фатална грешка.

Още в първите редове „небесната твърд“ е заменена с поетическото „небесен простор“ което съответства на суетата и неособено високата интелигентност на сина на Хенри VIII. Оригиналният библейски текст на шестия стих: “ И рече Бог: Да бъде твърд посред водите, и да разлъчи вода от вода“ е заменен с дълбоко погрешното: И Бог каза: Да бъде простор посред водите, който да раздели вода от вода. (And God said, Let there be a firmament in the midst of the waters, and let it divide the waters from the waters“).

Нека поясним само, че в първия ден на Сътворението наченките на слънца и планети са били в течно състояние и поради това на Моисей са му изглеждали като вряща течност. Моисей е нарекъл видимата материя „вода“ поради липса на подходяща терминология в речниковия му запас. А „небесната твърд“ е всъщност невидимата материя, която е хванала и управлява бъдещите звезди, планети и прочие космически тела. Небесната твърд, както се разбра напоследък, се състои от невидими материи и енергии, които представляват 96% от цялата маса на Вселената. Факт. А там някъде трябва да търсим и невидимия Господ.

Това, че планетата Земя се движи по определена орбита около Слънцето е резултат от въздействието на невидимата материя, чието единствено установено от учените свойство е гравитацията. Невидимата материя взаимодейства с видимата (планети, слънца, галактики и пр.) главно чрез гравитацията. Това че ние стоим прави на пода е благодарение на невидимата материя, която ние усещаме чрез вестибуларния си апарат.

Това са фактите. А поетичният „небесен простор“ си е английски патент. Този небесен простор спокойно влиза в класацията за 10-те най-големи гафа на британците за миналото хилядолетие.

Впрочем, именно заради изхвърлянето на небесната твърд от Библията си, англичаните и англоговорящите сътвориха така наречената Теория за Големия взрив, Теорията за пулсиращата Вселена, Теория за устойчивото състояние на Вселената, Струнната теория, Теория на пластините и какви ли още не чудесии.

Англичаните още не са си признали за Голямата грешка и всички безумни теории като последица. Но пък можем да организираме интернет залагане дали някога изобщо ще си я признаят. Междувременно от 1611 година насам са били произведени повече от 1 милиард версии на погрешната библия. И са били разпространени с британски размах. А после се чудим защо физиците с еврейски произход са дръпнали толкова напред.

За да сме коректни, напоследък англоговорящите признаха съществуването на някаква тъмна материя. Но за да не си помислим, че са преоткрили невидимия свят от Библията, взеха че я оцветиха в „тъмно“. Вероятно ще им трябват още няколкостотин години да схванат, че ако невидимата материя, която ни обгражда и обхваща отвсякъде стане „тъмна“, тогава просто няма да виждаме собствените си носове.

Но на англичаните всичко им е простено, след като дадоха на света футбола, Бийтълс“, сър Елтън Джон, Стинг, рибата с пържени картофки и разни други неща.
Повече по темата на 
https://dox.abv.bg/download?id=b57ab1c8df
 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bachovalue
Категория: Лични дневници
Прочетен: 57615
Постинги: 62
Коментари: 31
Гласове: 27
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930