Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2019 09:45 - Книга за Моя Господ 11
Автор: bachovalue Категория: Лични дневници   
Прочетен: 251 Коментари: 0 Гласове:
0



 За въображаемите образи и как най-лесно да общуваме с Господ.

С годините живот започнах да усещам, че Господ разбира най-добре желанията ми, когато Му Ги представя чрез въображението си като горе-долу изчистен и ясен образ. Но движещ се образ. Действащ образ. Като нещо триизмерно. Приличащо на „живо“, в смисъл да е показано в развитие, подобно на холографско изображение.

Например, ако искате да оздравеете, вероятно трябва да си представите как болестта изтича и напуска тялото. Или как тренирате любимия си спорт. Или да си представите себе си усмихнати и щастливи.  

Ако силно желаете да завършите дадено ниво на образование, може би ще трябва да си представите себе си облечени в тога как хвърляте студентската си капа към небето на тържеството за дипломирането. Или как се реализирате в някаква работна обстановка, съответстваща на образователния ви ценз.

Казвам „вероятно“ и „може би“, защото за всеки от нас действащият образ, с който си представяме виртуално изпълнението на дадена молба със сигурност е различен в детайлите, а може би и в основната идея. Едни ще искат в образа за дипломирането непременно да присъстват родителите, други ще предпочетат възхитените погледи на момчета или момичета, приятели от детството.

След време този образ ти се мярва мимолетно в съзнанието и ето че желанието ти е изпълнено по един мистичен начин. Изпълва се такова или много близко до това, което си го имаш във въображението. Но винаги в по-добрата версия и винаги в твоя полза.

Зачудих се защо Отецът ни предпочита образите повече отколкото думите в молитвите. Един ден просто ми просветна, че общуването с оживели образи е далеч по-ефективно от общуването с думи. Споменахме вече какъв голям проблем е бил липсата на понятия и термини в речниковия запас на Моисей, когато Господ му е разказвал и показвал как е извършил Сътворението. И тогава стана дума, че вероятно Господ е представил пред очите на Моисей холографски изображения на това Сътворение, което е и частта от оригиналния проект за Сътворяването на света.

Ще обясня причината, според мен.

Представете си само с колко много думи, повечето от които неправилно употребени, бихме описали биологията, физиологията, химията, динамиката, неврологията, физичните измерения и прочие на един най-обикновен торен бръмбар.

И колко малко думи ще са нужни ако имаме в главата си триизмерно изображение на този бръмбар в действие. Появата на този торен бръмбар на виртуалния екран на въображението ни е почти мигновено, особено ако ни се е случвало вече да го видим в природата. Образът се появява в главата ти и секунда по-късно ти си представяш примерното същество да бута със задните си крака топчица тор нанякъде.

По същият начин пещерният човек е рисувал във въображението си, а сетне и по стените на пещерата дом себе си с лък или копие как успешно преследва животно. Господ вижда образа и желанието се сбъдва. Един умален макет на къща, мост или автомобил ще ни „кажат“ много повече, отколкото стотици страници техническа документация. Тоест, образите са много по-ефективни за комуникация от словесното описание.

В този смисъл притеснението, че не можем да намерим точните думи, за да благодарим на Отеца ни за нещо или да поискаме едно или друго, е абсолютно без основание. Той приема по-лесно собствените ни представи за желанията ни. За да получи и да разбере молбата ни във вид на действащ образ на Него ще му е нужен един миг. Нещо повече, тъй като понякога образите на нашите желания, каквито не сме срещали наготово в природата, ще се формират във въображението ни в дълги часове, може би и протяжни дни, а понякога и в поредица години, Господ се досеща какво е желанието ни много преди самите ние да сме го изяснили за себе си.

Повечето наши желания някога са били молитви на други преди нас. Тези холографски образи на желания и молитви съществуват в „архивите“ на Господ  именно като действащи образци. При тези обстоятелства Отецът ни знае какво искаме не само преди да сме го поискали официално, но знае по-добре от нас какво всъщност възнамеряваме да поискаме в бъдеще.

Схващате за каква Божия ефективност и ефикасност говорим?

Дори когато отправяме молитвите си към Господа с много емоционални и описателни изрази и изречения, в този миг на отправяне на молбата в съзнанието ни се появява действащ образ на нашето желание. Несъзнателно си представяме онова, което описваме с думи. Това помага на Отеца ни да разбере какво искаме по-бързо и по-лесно.

Разбира се, ако притежаваме таланта да рисуваме добре, бихме могли и да нарисуваме това свое желание. Но нали си давате сметка, че преди да се появи рисунката, художникът вече си е представил какво ще рисува. Тоест, имаме вече виртуален образ в главата си и чак след това идва рисунката.

Неотдавна един преподавател по физика разсъждаваше колко са важни песнопенията, които висшите санове в Небесното царство изпълняват в подножието на Божия трон. Очевидно повлиян от така наречената „Струнна теория“, човекът предполагаше, че небесната музика не просто гали Божия слух, а едновременно с това е хармонията, която поддържа трептенията на всички елементарни частици и по този начин практически става възможно съществуването на видимата материя и видимите енергии.

Това е любопитно предположение, което ни казва, че синхронизираните хармонични трептения на материята в различните й нива я прави всъщност материя. И че без тези трептения видимата материя просто би изчезнала.

Гениално хрумване, което би могло да обясни как Бог е създал Вселената от нищото. Просто е произвел множество невидими певци и музиканти (горните две нива от небесната йерархия), а трептенията и вибрациите са визуализирали видимата материя.

А може би самият Господ Бог е музикант?

Впечатляващо и поетично.

И Господ се смее доволен.

Не става ясно единствено откъде е дошла невидимата материя, от която са направени свирачите и инструментите им, включително гласните им струни.

Обаче пък хармоничните трептения са факт. Синхронизирането на тези трептения на определена честота би могло да доведе до разрушаването на дадена жилищна сграда, например. Или на кое да е материално тяло.

Те са на границата между материята и енергията.

В този смисъл тези трептения очевидно и по някаква причина се харесват на Отеца ни. И при това положение, ако имаме таланта на добри певци и музиканти, бихме могли да представим емоциите и желанията си чрез музика.

При условие, че чува трептенията на най-ниско физическо ниво, Господ ще може да чува и музикалните ни усилия. Не случайно абсолютно всички религиозни общности малко или много считат за съвсем уместно да извършват ритуали и да се молят пеейки. Или пък произнасяйки монотонен звук от типа „Омммммм“.

Лично аз познавам прекрасни композитори, които ме карат да чувствам музиката по един особен начин. Например, докато слушам да си представям прекрасни картини от битието, да изпитвам необходимост да изповядам емоции или тайни желания и т.н. Случвало ви се е, естествено, докато слушате или изпълнявате музика, внезапно да ви завладее отвътре нежна и топла емоция, а в очите ви изненадващо да се появят сълзи, които по никакъв начин не можете да овладеете?

Е, тогава можете да сте напълно сигурни, че Господ ви разбира.

Същото е с танците. Усещането за Божието присъствие е състоянието на екстаз.  

С тези примери искам да кажа, че начините за лесно и ефективно общуване с Бога изглежда са многобройни и използването на думи не винаги е най-ефикасно. Но е въпрос на личен избор как ще го направиш.

Дори ако някога се случи да не сме уцелили точната вакса на гладкото и безпроблемно общуване с Отеца ни, Той няма да се разсърди. А и нали преди да създадеш музиката, ти вече си създал образа на желанието си, което трябва после да изрисуваш с глас или с музикален инструмент. Това се случва и по време на изразителен танц – образът на желанията ти е вече в съзнанието ти и Господ го приема.

За слепите по рождение използването на холографските изображения е по-трудно, защото в техните мозъчни архиви изглежда липсват такива образи. Но пък вибрациите на света, свързани с усещането за задоволство и щастие са им в пълна наличност заради изострените други сетива. По вътрешното хармонизиране на слепеца с трептенията, които съпровождат усещането за щастие, Господ разбира какво желае този човек.

Често се случва човеците да се срамуват от своите тайни желания и да полагат огромни усилия тези тайни желания да си останат недостижими за външния свят. Но тази тайна е, вероятно, отдавна известна на Отеца ни. Може да не я прошепваме мислено с думи, може да не допускаме образа на нашето желание до съзнанието си, може да търсим само музика, която да няма връзка с тайната ни молитва - това не е пречка за Него. Той знае какво искаме още преди да сме формулирали мисъл или образ. Защото Той гледа в сърцето ни и следи душевните ни трепети всеки миг.

Чрез Божия дух в нас.

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bachovalue
Категория: Лични дневници
Прочетен: 57353
Постинги: 62
Коментари: 31
Гласове: 27
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031