Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2021 20:12 - Книега за Моя Господ
Автор: bachovalue Категория: Лични дневници   
Прочетен: 491 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 08.03.2021 20:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Папата бил приел факта на гражданските хомосексуални съюзи в западните държави и това беше обявено за началото на "последните дни" (макар че той отхвърля църковните съюзи между еднополовите).
Не допускайте да ви плашат, братя и сестри. Господ няма желание да унищожава нас - изтърсаците на човечествата във Вселената си.
И папата, според мен, е постъпил като Лот, ако си спомняте историята за Содом и Гомор. Та Лот, като праведен мъж, е бил изведен от предстоящото унищожение на градовете заедно със семейството му. Но бягайки извън града, той продължавал да се моли на Господ да не унищожава отдалите се на разгул и разврат негови съграждани, макар че не можел да посочи нито десет, нито дори един друг праведник между тях.

Папата (не съм католик, да знаете) със сигурност дълго е размишлявал над този проблем. И вероятно си е дал сметка, че хомосексуалните са всъщност много нещастни и изстрадали човешки същества. Те не са виновни, че някоиот тези мъже и жени са били насилвани в детството си, или в армията, или в затворите, или просто от негодници и убийци по време на безкрайните войни, за да сменят ориентацията си. Те не са виновни, че в телата им са попаднали чрез храната, чрез водата, чрез въздуха или чрез съмнителни лекарства химикали или биологични вредители, които са довели до промяна в генетиката им. Те не са виновни, че обществото е отказало да прояви съчувствие и състрадание към тяхната лична трагедия и принудително са намерили утеха в обвързването си с лица от своя пол.
Защо обществото отритва нещастниците и или се прави, че те не съществуват, или ги притиска и ругае публично, а често и просто ги ликвидира физически?
Това е положението. И Господ би трябвало да ни е много гневен, че не сме се въправили в защита на планетата си и собственото си здраве, а гледаме да заситим ненаситната си страст към все повече и повече потребителство и алчност.
Обаче, въпреки тежките ни прегрешения, Господ ще ни изведе към спасителния път. Аз не знам дали това ще се случи чрез поредния потоп (ледените шапки на полюсите вече се топят) или чрез следващия ледников период, когато всичко награбено и завладяно от алчните и корумпираните ще стане абсолютно ненужно. Но той няма да унищожи човеците на Земята, защото сме му нужни!



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bachovalue
Категория: Лични дневници
Прочетен: 57540
Постинги: 62
Коментари: 31
Гласове: 27
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930